Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Miley Cyrus

2008.10.18

"Az hogy lenézek a tömegre,

               látom az arcukat,hallom,hogy

tudják a dalok szövegét-nekem

ez az,ami igazán fontos."

 

 

Élete 

Miley Cyrus az Egyesült Államok beli Tennessee államban, Nashville, Franklin nevű külvárosában született 1992. november 23-án. Szülei színészek és énekesek; édesapja: Billy Ray Cyrus, édesanyja: Leticia 'Tish' Cyrus. Négy testvére van; két lány: Noah és Brandy, továbbá két fiú: Trace és Braison, és van egy féltestvére is Cody. Miley igazi neve Destiny Hope, mert a szülei azt gondolták, hogy az életben sokra viszi majd… Becenevét onnan kapta, hogy sokat mosolygott, így a Smiley szóból az S elhagyásával lett Miley. 2008 januárjában nevet változtatott, így most már hivatalosan is Miley Ray Cyrusnak hívják. Miley keresztanyja Dolly Parton híres country énekes.

 

 
Karrier

Az első szerepe 2003-ban volt, amikor helyettesként apukájával játszhatott a Doki című (RTL Klub) TV sorozatban, ahol Kylie-t a belevaló csajszit játszhatta. Még abban az évben a mozivásznon debütált a Big Fish (Nagy Hal) című filmben, amiben Ruthie-t alakította. Majd Rhonda Vincent 'If Heartaches have Wings' klipjében szerepelt. Szerepelt a Colgate Country Showdown-ban, édesapjával Billy Ray Cyrus-al. Még csak 11 éves volt, amikor először édesapja mellett színpadra léphetett.

Aztán jött a nagy áttörés, a Hannah Montana.
2006. június 22-én élő koncertet adott, a floridai Disney Worldben, Hannah Montanaként, majd a The Cheetah Girls nevű formációval indult koncertkörútra.
2006. október 24-én megjelent a Hannah Montana soundtrackje, ami több hétig vezette a különböző zenei listákat.
2007. június 26-án megjelent a következő lemez, mely a Hannah Montana2: Meet Miley Cyrus nevet viseli. Erre az albumra Cyrus nyolc dalt is írt.
A Harry Potter és a Főnix rendje bemutatóján Miley úgy nyilatkozott, hogy dolgoznak egy Hannah Montana mozifilm ötletén.

A Disney piacra dobott Hannah Montana ruhákat és kiegészítőket, amiknek a tervezésében Cyrus is közreműködött. Szerinte ezek, nem nevetséges jelmezek lettek, hanem olyan ruhák amiket Hannah és a barátai is szívesen hordanak.

2007. október 18-án indult útjára a Best of Both Worlds Tour, St. Louis, Missouriból és 2008. január 9-én New Yorkban ért véget.

2008. július 22-én megjelent Miley második önálló stúdióalbuma Breakout címmel. A lemez első dala, a 7 Things május 13-án jött ki, és Miley Nick Jonassal való szakítását dolgozza fel. Az albumból már az első napon 110 000 példány fogyott.A Breakout című lemezen megtalálható : Breakout, 7 Things,The Driveway,Girls Just Wanna Have Fun,Full Circle, Fly On the Wall,Buttom of the ocean,Wake up America!,These four walls, Simple Song,Goodbye,See you again

 
Díjak 
  • 2007 – Winner of the "Favorite TV Actress" for the Nickelodeon Kids' Choice Awards
  • 2007 – Winner of the "Poptastic Queen" for Popstar Magazine's
  • 2007 – Winner of the "Choice TV Actress: Comedy" for the Teen Choice Awards
  • 2007 – Winner of the "Choice Summer Artist" for the Teen Choice Awards
  • 2008 - 29th Anuual Young Artist Awards - Legjobb fellépés TV-s sorozatban, mint fiatal előadó
  • 2008 - Nickelodeon Kids' Choice Awards - Kedvenc női énekesnő
  • 2008 - Nickelodeon Kids' Choice Awards - Kedvenc TV-s színésznő
  • 2009 - MTV MOVIE AWARDS - Legjobb betétdal
  • 2009 - Nickelodeon Kids' Choice Awards - legjobb női énekes

 

                                        http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/5/52/Miley_Cyrus_at_Kids%27_Inaugural_2_cropped.jpg